Tässä olisi lyhyt historiikki menneestä, joka valottaa hieman taustoja. Pidän vakioveikkauksesta, koska vakio ei ole pelkkä tuuripeli kuten esimerkiksi lotto tai keno. Vakioveikkaus voittaa pitkävedon siinä, että vakiossa on mahdollista saada suuria voittoja suhteessa panokseen. Pitkävetoa voi verrata myös pokeriin eli voisin sanoa ihan mukavaa mutta älyttömän pitkäveteistä touhua. Veikkauksella on vakion lisäksi yksi toinen peli, jonka pelaamisesta pidän ja se on monivetoa. Monivedossa on mahdollista saada myös suuria voittoja suhteessa panokseen aivan kuten vakiossa.
Vakio ja moniveto ovat myös ainoat Veikkauksen pelit, joissa olen selvästi voitolla. Ennen kaikkea kyse on todennäköisyyksistä! Vakio on peli, jossa voit osaamisella ja kokemuksella rajata sattuman ja onnen osuutta pienemmäksi. Täten pystyt kääntämään todennäköisyydet itsellesi edullisiksi ja pidemmällä tähtäimellä tulet näkemään sen siinä, että voitat enemmän rahaa kuin häviät!
Suosittelen seuraamaan omaa kehitystäsi tilastoiden avulla. Vakiossa kannattaa esimerkiksi tarkastella 10 viikon budjettia, jolla tarkoitan tässä yhteydessä sitä paljollako olet pelannut ja paljonko olet voittanut tuona aikana. Toinen tehokas oman kehityksen seurantamuoto on perusrivin tai järjestelmän tekeminen ja seurata montako saa oikein keskimäärin viikossa. Lisäksi tulisi erottaa se paljonko saa oikein perusrivissä ja paljonko oikeiden määrä kasvaa järjestelmässä. Oman pelin analysointi on yksi keskeisimmistä menestyksen avaimista ja tästä asiasta tulen kirjoittamaan jatkossa lisää.
Itse olen saavuttanut parhaana kautena perusrivin osalta tason 9,4 oikein/kierros. Kun perusrivin osalta saavuttaa korkean tason, niin ei tarvita muuta kuin pari järjestelmän lisämerkkiä oikein ja rahaa alkaa tulemaan. Hieman onnea vielä päälle, niin 13 oikein on siinä. Kun pystyy tasaiseen tahtiin saamaan perusriviin keskimäärin 9 oikein/kierros, niin saa enemmän mahdollisuuksia kamppailla täysosumasta.
Pelkällä yhdellä perusrivillä ei 13 oikein tulosta saa kuin isolla määrällä onnea. Suosittelenkin pelaamaan joko järjestelmää tai haravaa. Sanoisin, että kumpi on parempi riippuu pitkälti kokemuksesta ja siitä paljonko olet valmis laittamaan rahaa per kierros. Perusohjeena voisin sanoa: jos pelaat piennemmillä summilla, niin suosi haravajärjestelmää. Jos taas käytät suurempia summia, niin suosi järjestelmiä.
Kuten aikaisemmin jo mainitsin olen onnistunut saamaan 13 oikein kaksi kertaa aikaisemmin. Kumpikin noista osumista on tullut haravalla. Järjestelmällä olen saanut parhaimmillani 12 oikein. Olen suosinut vahvasti haravajärjestelmiä omassa pelissäni. Markka-aikana pelasin tyypillisesti noin 50-200 markalla per kierros eli noin 10-30 eurolla per kierros. Nytkin tulen suosimaan noin 20 euron kierrospanoksia. Rahamäärää kasvattamalla parannat todennäköisyyttä voittaa täysosuman mutta huolimattomalla pelillä häviät rahasi. Ei kannata siis pelata suuremmilla panoksilla mitä on valmis häviämään.
Kaiken lähtökohta on kuitenkin aktiivinen joukkueiden seuranta ja otteluiden analysointi!
"Itse olen saavuttanut parhaana kautena perusrivin osalta tason 9,4 oikein/kierros."
VastaaPoistaHöpö höpö. Tota ei kyllä usko kukaan. Ai että yhdellä hajarivillä melkein 10 oikein per kierros? Neljän kierroksen jälkeen keskiarvosi on 6, että todella kaukana olet tästä "parhaasta kaudesta".
Hienosti havaittu! Jätin kyseisen kohdan tarkoituksellisesti hieman epäselväksi, jotta saisin siihen liittyvää kommentointia. Tosin kommentin saaminen vei kauemmin aikaa kuin oletin. :)
VastaaPoistaTodettakoon näin aluksi, että kauden keskiarvo 9,4 oikein/kierros pitää paikkansa ja tuo todella on hajariveillä saatu keskiarvo mutta menetelmän jätin tekstissä mainitsematta.
Käytin tuolloin vähän kierroksesta riippuen noin kolmea tai viittä hajariviä. Useimmiten kolmea mutta toisinaan laadin pari extra-hajariviä. Laadin nuo kolme riviä sen mukaan miltä oletin kierroksen tulosten näyttävän. Tein tavallaan helpon, normaalin ja vaikean kierroksen rivin eli kukin rivi omana hajarivinään.
Tuolla menetelmällä tulee helposti hajontaa muutaman merkin verran rivien välille. Tilastoin kultakin kierrokselta parhaan rivin tuloksen, joiden pohjalta tuo 9,4 oikein per kierros on laskettu.
Tuo 9 oikein on tavoitetaso, johon pyrin nyt vain yhdellä rivillä. Olen laskeskellut, että yhdeksän pintaan oleva keskiarvo on mahdollinen mutta myös haastava tavoitetaso. Pyrin laatimaan rivini ns. normaalia kierrosta silmälläpitäen. Tällöin helpot ja poikkeuksellisen vaikeat kierrokset näkyvät herkästi kierroksen tuloksessa.
Mitäs sanotte jos kerron että harava-menetelmälläni keskiarvo on 10,18 ? Taustalla on matemaattinen parametrien optimointi...
VastaaPoistaKuullostaa mielenkiintoiselta. Vielä kiinnostaisi tietää minkä suuruisilla haravajärjestelmillä tuohon keskiarvoon on päästy?
VastaaPoista