maanantai 25. lokakuuta 2010

Kuinka kehittyä veikkaajana, osa 2/2

Tämä artikkeli on jatkoa aikaisemmin julkaisemalleni artikkelille, joka löytyy seuraavan linkin takaa: Kuinka kehittyä veikkaajana, osa 1/2

Ensimmäinen ja tärkein menetelmä taidon sovittamisessa käytäntöön on pelaaminen ja intensiivinen liigan seuraaminen. Vakioveikkauksen lauantain vakiorivi rakentuu perinteisesti kahden liigan otteluista, jotka ovat peruskierroksilla Valioliigan ja Championshipliigan otteluita. Aloittelevalla ja välillä myös kokeneemmilla veikkaajilla saattaa olla ongelmia hahmottaa liigojen joukkueet ja viikon tapahtumat. Tämän vuoksi onkin suositeltavaa rajata seurattavien joukkueiden määrää, kuten moni tekee mutta useimmiten tässä kohtaa tapahtuu pahin virhe ja seurattavat joukkueet rajataan väärin.

Seurattavien kohteiden määrässä on tärkeintä hahmottaa kokonaisuus! Jos aiot seurata vain pientä osaa kohteista, niin muista kokonaisuus. Kun kyse on vakiosta, niin ainoa järkevä rajausvaihtoehto on jättää kokonaan toinen kierroksen liigoista pois seurannan piiristä. Aloittaessasi seuraamaan vain yhden liigan tapahtumia valitset joko Valioliigan tai Championshipliigan. Kun olet valinnut liigan, niin seuraat kaikkia liigan pelejä ja tapahtumia myös lauantai vakion ulkopuolisia pelejä. Tämä pienentää noin puolella seuraamisen tarvetta ja ”pelattavia” kohteita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pelaat viikoittain 6 tai seitsemän kohteen lopputuloksesta kolmentoista kohteen sijaan. Tällöin suosittelen pelaamaan kierrokset haravajärjestelmillä, joissa merkkaat 1x2:silla esim. championshipliigan ottelut ja veikkaat varmoina valioliigan ottelut. Toki voit soveltaa haravaa kierroskohtaisesti ja silloin tällöin mukana voi olla varma kohde myös toisesta liigasta. Tällä tavoin saa aikaa myöten haravassa kaikki oikein huomattavasti useammin kuin silloin seuraamalla ja veikkaamalla kumpaakin liigaa. Ennen kaikkea kehityt veikkaajana ja aikaa myöten voit aloittaa toisenkin liigan seuraamisen ja veikkaamisen.

Liigoissa pelataan yleisesti kaksi peliä viikon aikana. Tällöin kokemuksen karttuminen vie paljon aikaa. Kokemuksen karttumista voi edesauttaa seuraamalla toista liigaa tai jopa kolmea mutta ongelmana on edelleen se, että toisissakin liigoissa pelataan vain kaksi peliä viikossa. Tämän lisäksi tulisi kyetä seuraamaan liigoja täysipainoisesti ja täysipainoinen liigan seuranta vaatii paljon aikaa, jota useimmilla ei ole. Jos ei käytä tarpeeksi aikaa kaikkien seuraamiensa liigojen seurantaan, niin laatu kärsii eikä toivottu kokemus kartu kuten pitäisi. Tästä seuraa se, että tavoitellun hyödyn asemasta tämä menetelmä tuottaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

Parempi menetelmä kokemuksen kartuttamiseen on manageripelien hyödyntäminen. Manageripeleissä pystyt pelaamaan viikon aikana moninkertaisen määrän otteluita verrattuna reaalimaailmaan. Tämä on loistava menetelmä kokemuksen kartuttamisessa, koska pystyt analysoimaan viikon aikana kymmeniä pelejä. Lisäksi pelit ovat riittävän realistisia veikkaajan näkökannalta, jotta niistä pystyy hankkimaan tarvittavaa kokemusta.

Manageripelejä pelaamalla voit tehdä myös todella pahaa tuhoa itsellesi, jos toimit väärin. Älä missään nimessä pelaa samaa liigaa tai edes saman maan liigaa, jota veikkaat! Näin toimiessasi todellinen maailma ja pelimaailma sekoittuvat ja voit enää haaveilla voitoista vakiossa tai pitkävedossa, joita aikaisemmin sait. Jos veikkaat pelkästään Vakiota, niin valitse peliliigaksi esimerkiksi Saksan Bundesliiga tai jonkin toisen maan liiga.

Paras alusta manageripeleille on tietokone, tosin konsoleillakin pystyy nykyisin pelaamaan manageripelejä kohtuullisen hyvin ainakin veikkaajan näkökannalta, jolloin ei tarvitse kiinnittää huomiota kaikenmaailman hienosäätöihin, joita uudet pelit tarjoavat. Kaiken lisäksi pelejä saa todella halvalla, jos tyytyy ”viime kauden versioon”. Esimerkiksi Amazonissa uuden version ilmestyessä edelliskauden version hinta romahtaa. Sivun alalaidasta löytyy linkki Amazoniin, jota kautta voi vilkaista eri versioiden hintoja. Pelin voi saada helposti tilaamalla alle 20 eurolla kotiovelle, kun samasta pelistä joutuisi maksamaan paikallisessa liikkeessä jotain 50 euron pintaan. Lisäksi nykyisin pelin tekijän sivuilta voi ladata ilmaiseksi pelattavan demon, jossa pystyy tutustumaan peliin ja pelailemaan yhden kauden tai hieman vajaan kauden. Mikäli pitää pelistä, niin sen voi ostaa sitten testauksensa jälkeen, jolloin ei tule tehtyä huonoja kauppoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti