perjantai 12. marraskuuta 2010

Veikkaamisen rahoituksen optimointi

Yleisesti ottaen ei kannata pelata suuremmilla summilla, mitä on valmis häviämään. Pelaajan omasta budjetista riippuen esimerkiksi Vakioveikkaus tarjoaa eri mahdollisuuksia ja vaihtoehtoisia pelistrategioita varsin mukavasti. Mikäli haluaa tavoitella täysosumaa, niin käytännössä veikkaajalla on kaksi tietä kolmetoista oikein tulokseen. Toinen vaihtoehdoista on harava ja toinen järjestelmä. Näistä harava soveltuu paremmin pienen budjetin veikkaajalle ja järjestelmä paremmin suurella panoksella veikkaavalle. Tätä periaatetta ei tosin voi aivan suoraan soveltaa joka tilanteeseen, koska pelattavat ottelut vaikuttavat toisinaan suuresti siihen kumpi vaihtoehto on järkevämpi erityisesti suuremmalla panoksella pelaaville.

Haravan ehdottomia etuja on mahdollisuus rajata edullisesti vaikeimpia kohteita pois rivistä ja täten keskittyä pelaamaan kohteita, jotka itse tuntee paremmin. Haravan heikkona puolena on sattuman osuus lopputuloksessa, vaikka rivissä olisi kaikki oikein, niin 13 oikein tulos jää usein saamatta. Omasta kokemuksesta voisin sanoa, että suurin piirtein noin joka kymmenennellä kerralla tuo kolmetoista oikein tulos tuo todella sen päävoiton (tämä arvio perustuu pääasiassa paras -2 tason haravoihin). Nykyisellään veikkaaja pystyy itse rajaamaan sattuman osuutta joko suuremmaksi tai pienemmäksi. Toki sattuman pienentäminen maksaa lisää. Veikkauksella on vaihtoehtoina kolme takuu tasoa, jotka ovat vähintään paras -1, vähintään paras -2 ja vähintään paras -3.

Luotolla ei mielestäni kannata koskaan veikata mutta, jos olet niin tehnyt tai teet, niin suosittelen jyvien erottelua akanoista. Ennen kaikkea pikavippejä tulisi välttää viimeiseen asti, koska niiden todelliset vuosikorot pyörivät useimmiten sadoissa prosenteissa. Muistelisin kuulleeni tässä hiljattain vipeistä, joissa vuosikorko oli peräti 700 prosentin paikkeilla. Jos tulee tarve ottaa lainaa, niin kannattaa suosia ehdottomasti kulutusluottoja, joita pankit myöntävät.

Jostain syystä kulutusluotot ovat heikommin tunnettuja, ehkä osittain johtuen niiden vähäisemmästä markkinoinnista. Osa pankeista myöntää kulutusluottoja ilman vakuuksia ja toiset taas vaativat vakuuksia. Bigbank on hyvä esimerkki näistä joustavista pankeista, joita varten et tarvitse vakuuksia luottoa hakiessa ja luoton hakeminenkin onnistuu kätevästi nettikaavakkeella. Käytännössä ainoa vaatimus lainan saamiselle on se, että luottotiedot ovat kunnossa.

Itselleni Bigbank on tullut tutuksi pankin tarjoamista määräaikaistilien talletuskoroista. Tälläkin hetkellä pankista näyttäisi saavan ehkä Suomen parhaan talletuskoron talletukselleen eli vuoden määräaikaiselle vähintään 3%. Bigbank kuuluu muuten samaan talletussuojarahastoon kuin Nordea ja Osuuspankki, joten talletuksen tekeminen on turvallista aina 50 000 euroon asti. Pankki on alkujaan Virolainen ja sillä on toimintaa Viron lisäksi mm. Saksassa ja Suomessa.

Pankki tarjoaa luottojaan 9-14% vuosikorolla, 6kk – 5 vuoden maksuajalla ja mahdollinen lainamäärä on 500 - 10 000 euroa. Yksityiskohtaisemmat tiedot löytyvät pankin kotisivuilta, joita pääsee katsomaan klikkaamalla sivuillani olevaa Bigbankin mainosta. Tuossa luoton korossa on valtava ero pikavippien korkoihin, jonka vuoksi esimerkiksi olemassa olevat pikavipit kannattaa maksaa pois tämän kaltaisella luotolla. Tuo korko vastaa suunnilleen tyypillistä luottokortin korkotasoa eli sitä voidaan pitää mielestäni kohtuullisen edullisena, kun ottaa huomioon ettei takaajaa tai vakuuksia vaadita lainan saamiseksi. Luotto ei kylläkään ole tarpeeksi edullista vakioveikkausta varten mutta jouluostoksia varten sitä voisi ehkä harkita.


Suosittelen pelaamaan vakiota pienemmillä haravajärjestelmillä itselle vaikeilla kierroksilla, jolloin voidaan parantaa täysosuman saanti mahdollisuutta. Tämä on myös silloin hyvä vaihtoehto, jos haluat jollakin kierroksella säästää hieman ja pienentää viikoittaista pelipanostasi. Kierroksen oletettuun vaikeuteen kannattaa myös kiinnittää huomiota, kun optimoit kierrokseen käytettävää rahamäärää. Jos tiedossa on helppo kierros, jolloin todennäköisesti kymmenen oikein tulokset jäävät ilman rahaa ja muut voittoluokat ovat pieniä. Tällöin ei kannata käyttää liian suurta rahamäärää kierrokseen, jos on vaarana, ettet saa edes omiasi takaisin hyvälläkään tuloksella. Vastaavasti kannattaa panostaa hieman enemmän, jos kierros vaikuttaa yleisesti haastavalta, muttei liian vaikealta itselle. Tällöin on parhaat mahdollisuudet voittaa suhteessa eniten omaan panokseensa nähden ja voittoja, jotka todella tuntuvat voitoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti